tisdag 23 september 2014

Go go go go powerrangers

  

1: Jag tycker inte att skulpturen hade funkat istället för Poseidon. Tror inte att Kajsa von Siepens skulptur hade fått vara i fred så mycket, det känns som att många hade varit och klängt på stången. Det känns inte som en jättestor strippa är så bra för småtjejer heller att se, att ha en lättklädd tjej i en sådan position hängandes upp och ner skapar en ganska negativ bild på hur Göteborg stad ser på kvinnor mer än vad det skulle vara kvinnofrämjande.
2. Bokshopen var först och främst mycket ljusare medan utställningarna alla hade någon form av mood-light på i alla rum. Det blev väldigt mysigt tack vare ljuset. Bokshopen var också lite trångare och kändes som man tryckt in så mycket böcker som man bara kunde i den ytan.
3 & 6. Det känns som det blir automatiskt en blandning för att skulpturen är en bit konst fast det uppfyller också syftet som minnesmonument genom att den enda anledningen att den står där är för att hylla en persons insats. Även fast Vasaplatsens monument inte skapar så mycket känslor och tankar, jämfört med hur mycket kraftiga bilder och känslor monumentet i Hagaparken skapar. Hagaparken känns mer som konst också fast även den är också ett minnesmonument. 
5. Det som finns på offentlig plats löper hela tiden risken av att försämras med tiden eller målas över. Ofta brukar det flesta som göra håller på med graffiti hålla sig borta från personers pieces och bara tagga saker istället som det hade gjort på ena sidan av Schillerskas skolgårdsgraffiti, där det fanns två stycken tags vid sidan av piecen. Det som skiljer offentlig konst åt museum är att det är sårbart och folk uppskattar inte alltid den offentliga konsten t.ex. graffiti menas om det är på ett museum så ses det direkt som mer värt eftersom en museiföreståndare har klassat verket som värdigt nog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar